Mindennapi életünket a jog szabályozza. Sok ügyet tudunk pusztán a józan eszünkre hagyatkozva elintézni, más esetben viszont nem árt, ha tisztában vagyunk a jogszabályokkal,- vagy megkérdezünk  egy szakembert.

Hosszú ügyvédi gyakorlat után ismerem, hogy  melyek a leggyakrabban előforduló vitás ügyek, milyen tipikus hibák szoktak előfordulni hitelfelvételnél, lakásvásárlásnál, válásnál és egyéb esetekben. Vannak olyan ügyek, amelyek soha nem jutnának el a bíróságig, ha valaki előzetesen tanácsot kér és körültekintően jár el.

Írok majd olyan dolgokról is, amelyek felmerülhetnek egy peres eljárás esetén. Ha már eljutott valaki odáig, hogy bírósághoz fordul, nem árt, ha előzetesen tájékozódik  arról, hogy mi várhat rá.

Természetesen minden más, joggal kapcsolatos téma is helyet kaphat ezen a blogon. Minden esetben  csak általánosságban írok, ahogy az a fejlécben is szerepel, de egy konkrét ügyben  mindez nem elég. Ha komoly a probléma, minél előbb keressen fel egy ügyvédet. A bírósági tudósításokkal ellentétben a szakmában dolgozók többsége tisztességes, felkészült szakember, aki legjobb tudása szerint fogja ellátni képviseletét és azt is őszintén elmondja, ha adott esetben nem lehet elérni az ügyfél által elvárt eredményt.

Bízom benne, hogy a blog bejegyzései többeknek segítenek majd a mindennapi ügyeik intézésében. Szívesen várom a kérdéseket, témajavaslatokat a bejegyzések alatti hozzászólásoknál,  vagy akár levélben is a megadott email címen!